Analiza stanja ekonomskih i socijalnih prava u Republici Srbiji : izveštaj o primeni Međunarodnog pakta o ekonomskim, socijalnim i kulturnim pravima

Urdarević, Bojan and Bradaš, Sarita and Sekulović, Ivan and Jorgić Đokić, Željka and Reljanović, Mario and Nikolić, Nataša and Marković, Tanja (2019) Analiza stanja ekonomskih i socijalnih prava u Republici Srbiji : izveštaj o primeni Međunarodnog pakta o ekonomskim, socijalnim i kulturnim pravima. Centar za dostojanstven rad, Beograd.

[img] Text
2019 - Analiza-stanja-ekonomskih-i-socijalnih-prava-CDR-final.pdf - Published Version
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (3MB)
Official URL: http://cdrsrbija.org/wp-content/uploads/2020/06/An...

Abstract

Tekst analize prati strukturu Međunarodnog pakta o ekonomskim, socijalnim i kulturnim pravima, posvećujući dužnu pažnju pojedinim problemima za koje su autori procenili da su od naročitog značaja. Kroz kritiku normativnih rešenja i/ili prakse njihove primene, izloženi su osnovni međunarodni standardi u ovoj oblasti. Njihovom primenom se može doći do značajno kvalitetnijih rešenja koja će garantovati istinsku zaštitu svih pojedinac od strane države, dovoljnu da im omogući ne samo fizičko preživljavanje u teškim životnim okolnostima, već i mogućnost da te okolnosti preokrenu i ponovo postanu punopravni članovi zajednice. Načela solidarnosti, socijalne pravde i socijalne zaštite od strane države, osnovni su postulati o kojima se vodi računa kada je reč o predlaganju promene politika, normiranja i prakse primene propisa.

Item Type: Public Policies
Additional Information: COBISS.SR-ID 277358860
Subjects: Radno i socijalno pravo
Depositing User: Aleksandra Višekruna
Date Deposited: 06 May 2022 10:04
Last Modified: 06 May 2022 16:22
URI: http://ricl.iup.rs/id/eprint/446

Actions (login required)

View Item View Item