УСПОСТАВЉАЊЕ И ОРГАНИЗАЦИЈА ЈЕДИНСТВЕНОГ ПАТЕНТНОГ СУДА

Ćeranić, Jelena (2016) УСПОСТАВЉАЊЕ И ОРГАНИЗАЦИЈА ЈЕДИНСТВЕНОГ ПАТЕНТНОГ СУДА. Српска правна мисао : часопис за правну теорију и праксу. pp. 7-26.

[img] Text
2016 - Srpska pravna misao - Ćeranić.pdf - Published Version
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (300kB)
Official URL: http://www.spmisao.rs/jelena-ceranic/

Abstract

У раду се анализира успостављање и организација новог правосудног органа за решавање патентних спорова у Европи – Јединственог патентног суда.Након уводних напомена о покушајима увођења јединственог система заштите проналазака у Европској унији, у првом делу рада дат је каратак осврт на историјат успостављања јединственог система решавања патентних спорова у Европи. У другом делу представљени су правни акти на којима се заснива рад Јединственог патентног суда.То су Споразум о Јединственом патентном суду и Нацрт пословника Јединственог патентног суда.У трећем делу рада размотрена је организација Јединственог патентног суда. Посебна пажња посвећена је начину избора судија, структури Јединственог патентног суда и језику на коме се води поступак пред Јединственим патентним судом.

Item Type: Article
Additional Information: COBISS.SR-ID - 78633479
Uncontrolled Keywords: Јединствени патентни суд, Европска унија, унитарни патент, Споразум о Јединственом патетном суду, патентни спор
Subjects: Pravo - ostalo
Depositing User: Mirjana Markov
Date Deposited: 29 May 2022 20:22
Last Modified: 29 May 2022 20:25
URI: http://ricl.iup.rs/id/eprint/910

Actions (login required)

View Item View Item